Prajitura delicioasa cu nuca si cafea
PrinteazaPrajitura delicioasa cu nuca si cafea din: făină, praf de copt, nuca, unt, zahar pudra, oua, cafea neagra.
Ingrediente:
- 175 g făină
- 1 plic cu praf de copt
- 100 g miez de nucă
- 175 g unt moale
- 175 g zahăr pudră
- 3 ouă medii
- 4 linguri de cafea neagră, tare, rece
Pentru topping:
- 200 g zahăr pudră
- 100 g unt moale
- 2 linguri de cafea neagră, tare, fierbinte
- 15 bucăţi de miez de nucă tăiate în jumătate
- o tavă cu dimensiunile de 18 x 28 cm, tapetată cu foaie de copt
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Macină fin nucile şi amestecă-le cu făina. Pune amestecul într-un castron şi adaugă untul, zahărul, ouăle şi cafeaua.
Omogenizează, apoi toarnă compoziţia în tavă. Coace în centrul cuptorului timp de 30 minute, sau până când blatul este ferm la atingere în centru.
Scoate prăjitura din cuptor şi las-o să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi scoate-o şi las-o să se răcească complet.
Pentru topping, amestecă zahărul pudră cu untul şi cafeaua şi bate până când compoziţia se deschide la culoare şi devine pufoasă.
Chiar înainte de servire, taie blatul râce în pătrate.
Pune puţin topping pe fiecare pătrat, după preferinţă şi aşază în vârf câte o jumătate de nucă.
Prajitura delicioasa cu nuca si cafea
Pofta buna!