Prajitura delicioasa cu nuca de cocos
PrinteazaPrajitura delicioasa cu nuca de cocos din: oua, zahar, lapte praf, vanilie, praf de copt, faina, cacao, lapte, margarina, rom, nuca de cocos.
- 4 ouă
- 2 căni zahăr
- 2 căni lapte praf (cald sau rece)
- 2 pliculeţe vanilie
- 1 praf de copt stins în puţin oţet
- 6 linguri cu făină
Sirop:
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 500 ml lapte
- 1/2 pachet margarină
- puţin rom (sau puţină esenţă diluată în apă)
- nucă de cocos dată pe râzătoare
Mod de preparare:
Se freacă bine ouăle cu zahărul, se adaugă laptele, praful de copt şi vanilia. Se amestecă bine, până ce zahărul s-a topit complet.
Se adaugă faina şi se prepară aluatul. Se pune la copt îîn tava cuptorului.
După ce este gata şi s-a răcit, se taie în formă de dreptunghiuri, pătrăţele sau romburi, ce se tăvălesc bine, pe: toate feţele, prin sirop.
Pentru sirop, se amestecă bine lapte, cacao, rom şi margarină într-o cratiţă, pe foc potrivit. în siropul fierbinte se tăvălesc bucăţile de aluat.
Se repetă operaţia (de tăvălire) prin nuca de cocos.
Pofta buna!