Prajitura delicioasa pentru Craciun

Printeaza

Prajitura delicioasa pentru Craciun din: faina, praf de copt, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilinat, nuca, unt, ou, prune, coaja de lamaie confiata, alune, fulgi de migdale, mirodenii, coniac, zahar brun si frisca.

Ingrediente:

1 cana = 200 ml

blat:

  • 1,5 ana faina
  • 1 priza praf de copt
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 8 linguri nuci macinat
  • 300 g unt
  • 1 ou

umplutura:

  • 4 linguri prune uscate
  • 5 linguri coaja de lamaie confiata
  • 4 linguri alune tocate
  • 4 linguri fulgi de migdale
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri unt moale
  • 1 ou
  • 1 lingurita mirodenii macinate (cuisoare, cardamom, scortisoara, ananson)

glazura:

  • 6 linguri zahar brun
  • 2 linguri coniac
  • 4 linguri apa
  • 150 ml frisca
  • 2 oua
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu praf de copt, coajă de lămâie, zahăr pudră, zahăr vanilinat, nuci, cuburi de unt şi ou; se frămân­tă.

Se înfăşoară în folie şi se lasă să se odihnească 2 ore. Se întinde o foaie de aluat şi se îmbracă fundul şi pereţii unei forme rotunde (resturile se decupează şi se pun deo­parte).

Se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa iar pereţii se întăresc din interior cu mai mul­te straturi de folie de aluminiu, ca să-şi păstreze forma la copt.

Se aşază în cuptorul încins la 190-200 °C şi se coace 15 min. Se întinde o foaie din resturile de aluat şi se decupează figuri­ne de Crăciun, cu forme speci­ale. Se aşază pe o tavă.

Spre finalul timpului de coacere se scoate blatul din cuptor şi se reduce temperatura la 170 °C; se coc figurinele.

Fructele uscate se toacă; se amestecă împreună cu nucile tocate, migdale, zahăr, unt, ou bătut şi mirodenii; se lasă să se odihnească cea 15 min.

Se dă în fiert zahărul cu apă şi coniac şi se reduce volumul la jumăta­te. Se îndepărtează folia de alu­miniu; se umple forma cu fructe şi se coace 15 min. în cuptorul încălzit la 130 °C.

Se încălzeşte frişca, împreu­nă cu ou şi sare. Se bate pe foc până îşi reduce volumul.

Se toarnă această glazură pe prăjitură, se reduce tempera­tura din cuptor la 120 °C şi se mai coace 70 min.

Se lasă să se răcească şi se decorează cu motive de Crăciun.

 

Prajitura delicioasa pentru Craciun

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.