Prajitura delicioasa cu vanilie, visine si frisca
PrinteazaPrajitura delicioasa cu vanilie, visine si frisca din: oua, zahar, faina, esenta de migdale si de lamaie, praf de copt, sare, budinca de vanilie, lapte, frisca lichida, visine (pot fi si congelate), gelatina.
- 14 oua
- 14 liriguri zahar
- 14 linguri faina
- esenta de migdale si de lamaie
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
Pentru crema:
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 1 l lapte
- 300 ml frisca lichida
- 3-4 linguri zahar
Pentru umplutura de visine:
- 300 g visine (pot fi si congelate)
- 1 cana zahar
- 2 pliculete gelatina
- frisca pentru decor
Mod de preparare:
Bati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugi zaharul si bati pana se topeste.
Pui galbenusurile pe rand, esentele, faina, praful de copt si amesteci usor.
Torni aluatul intr-o tava mare de aragaz unsa si tapetata si coci 30-40 de minute, la foc mic.
Dupa ce se raceste, il tai in doua (o parte sa fie mai subtire, circa o treime din blat).
Prepari budinca dupa instructiunile de pe plic, o lasi sa se raceasca si o amesteci cu frisca batuta.
Asezi crema pe blatul mai subtire p pui al doilea blat.
Decupezi un dreptunghi din bland de dea-supra (marginea ramasa sa fie de 5-6 cm) si scop din miez, astfel incat sa ramana un gol. O dai la rece pana faci umplutura cu visine.
Pui visinele fara samburi cu zaharul pana isi lasa zeama. Asezi pe foc, le lasi sa dea in cateva clocote, dupa care le dai sa se raceasca.
Adaugi gelatina pregatita conform indicatiilor de pe pachet peste visine si torni amestecul in golul din blat.
Decorezi marginea blatului cu frisca.
Prajitura delicioasa cu vanilie, visine si frisca
Pofta buna!