Prajitura desteapta cu ciocolata
PrinteazaPrajitura desteapta cu ciocolata din: zahar pudra, unt, faina, cacao, lapte, oua, apa, esenta de rom.
- 280 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 140 g făină
- 80 g cacao
- 1l lapte
- 8 ouă
- 1 lingură apă
- un praf de sare esenţă de rom
Mod de preparare:
Se topeşte untul în cuptorul cu microunde. Se amestecă făina cu pudră de cacao. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se freacă gălbenuşurile spumă cu zahărul şi apa, până se albesc. Se înglobează untul topit şi se mixează, până când amestecul are consistenţa unei creme.
Se adaugă treptat, cu o lingură, făina cu cacao, alternând cu laptele. Se înglobează şi esenţa de rom, urmată de albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare. Se amestecă uşor cu un tel.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 25 x 35 cm şi se toarnă compoziţia. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 160°C, timp de 1 oră, până când, dacă se încearcă cu scobitoarea, aceasta iese curată.
Se lasă să se răcească prăjitura. Apoi se dă la frigider cel puţin 2-3 ore, după care se poate tăia şi servi, eventual pudrată cu zahăr.
Pofta buna!