Prajitura diafana
PrinteazaPrajitura diafana din: oua, unt, zahar, cacao, smantana, praf de copt, faina, zahar, cocos, budinca de vanilie, vanilie, lapte, unt, frisca, ciocolata amaruie.
Pentru foi:
- 2 gălbenuşuri
- 150 g unt
- 120 g zahăr
- 1-2 linguri cacao
- 1-2 linguri smântână
- 1/2 plic praf de copt
- circa 300 g făină
Pentru blat:
- 6 albuşuri
- 10 linguri zahăr
- 200 g nucă de cocos
Pentru cremă:
- 6 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 3 linguri făină
- 1 plic praf pentru budincă de vanilie
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 300 ml lapte
- 250 g unt
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată amăruie
- 50 ml frişca lichidă
Mod de preparare:
Pentru foi, mixezi zahărul cu untul moale şi gălbenuşurile, până când nu se mai simt cristalele de zahăr. Adaugi smântână şi mixul de ingrediente sub formă de pulbere, în prealabil cernute împreună. Impărţi compoziţia în 2 părţi egale şi, pe hârtie de copt, întinzi foi de mărimea tăvii (20×30 cm).
Pentru stratul dintre foi, baţi albuşurile spumă cu zahărul şi adaugi nuca de cocos, amestecând delicat, de jos în sus.
Aşezi în tavă o foaie maro împreună cu hârtia de copt pe care ai întins-o, pui deasupra compoziţia pentru blat şi acoperi cu a doua foaie maro, pe care o înţepi uşor, din loc în loc. Coci la foc mediu, pentru 20-25 de minute.
Mixezi la bain-marie zahărul cu gălbenuşurile, făina, praful de budincă şi laptele rece. Când se îngroaşă crema, o iei de pe foc şi o încorporezi treptat în untul frecat spumă cu esenţa. Amesteci pe baie de abur ingredientele pentru glazură. întinzi crema pe prăjitura răcită şi acoperi cu glazura.
O porţionezi după ce ai răcit-o cel puţin 3 ore.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura diafana