Prajitura din albusuri
PrinteazaPrajitura din albusuri din: albus, zahar, faina, nuci, stafide, rahat, praf de copt, budinca, frisca, lapte, ciocolata.
Pentru blat:
- 6 albuşuri
- 1 cană zahăr
- 3/4 cană făină
- 1 cană amestec de nuci mărunţite
- stafide şi cubuleţe de rahat, în proporţii egale
- 1 plic praf de copt
Pentru cremâ:
- 1 plic budincă de vanilie
- 250 ml frîşcă lichidă
- 4 linguri zahăr
- 300 ml lapte
Pentru decor:
- 150 g ciocolată
- 90 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul şi mixezi în continuare, până când obţii o spumă omogenă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.
Incorporezi treptat făina, praful de copt, amestecul de nuci, stafide şi rahat şi amesteci uşor, de jos în sus, cu o spatulă.
Coci blatul 35 de minute, la foc mediu, în tava de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.
Prepari budinca urmărind instrucţiunile de pe ambalaj, cu laptele dulce şi zahărul.
După ce s-a răcit, încorporezi frişca rece, bătută. întinzi uniform crema peste blatul răcit şi păstrezi prăjitura în frigider.
Pentru glazură, încălzeşti frişca la foc mic, fără să fiarbă. Topeşti ciocolata în frişcă şi laşi amestecul să se mai răcească.
Intinzi glazura peste prăjitură şi o dai la frigider pentru 3 ore.
O porţionezi cu un cuţit a cărui lamă ai încălzit-o în apă fierbinte.
Prajitura din albusuri
Pofta buna!