Prajitura din albusuri

Printeaza

Prajitura din albusuri din: albus, zahar, faina, nuci, stafide, rahat, praf de copt, budinca, frisca, lapte, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_din_albusuri

Pentru blat:

  • 6 albuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 3/4 cană făină
  • 1 cană amestec de nuci mărunţite
  • stafide şi cubuleţe de rahat, în proporţii egale
  • 1 plic praf de copt

Pentru cremâ:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 250 ml frîşcă lichidă
  • 4 linguri zahăr
  • 300 ml lapte

Pentru decor:

  • 150 g ciocolată
  • 90 ml frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul şi mixezi în continuare, până când obţii o spumă omogenă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr.

Incorporezi treptat făina, praful de copt, amestecul de nuci, stafide şi rahat şi amesteci uşor, de jos în sus, cu o spatulă.

Coci blatul 35 de minute, la foc mediu, în tava de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.

Prepari budinca urmărind instrucţiunile de pe ambalaj, cu laptele dulce şi zahărul.

După ce s-a răcit, încorporezi frişca rece, bătută. întinzi uniform crema peste blatul răcit şi păstrezi prăjitura în frigider.

Pentru glazură, încălzeşti frişca la foc mic, fără să fiarbă. Topeşti ciocolata în frişcă şi laşi amestecul să se mai răcească.

Intinzi glazura peste prăjitură şi o dai la frigider pentru 3 ore.

O porţionezi cu un cuţit a cărui lamă ai încălzit-o în apă fierbinte.

Prajitura din albusuri

Prajitura_din_albusuri

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.