Prajitura din aluat fraged cu piersica si zmeura
PrinteazaPrajitura din aluat fraged cu piersica si zmeura din: faina, unt, zahar pudr, zmeura, piersici, biscuiti cu migdale, fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 175 g făină
- 125 g unt, la temperatura camerei, tăiat cuburi
- 60 g zahăr pudră
- 300 g zmeură
- 3 piersici tăiate felii
- 4 biscuiţi cu migdale, zdrobiţi
- 3 linguri fulgi de migdale, rumeniţi
Mod de preparare Prajitura din aluat fraged cu piersica si zmeura:
Incinge cuptorul la semnul 7/200 C. Combină la mixer făina, un praf de sare, zahărul pudră şi untul, pentru a obţine un aluat fraged.
Dacă este prea moale, adună-l într-o minge, acoperă cu folie alimentară şi dă la rece până se întăreşte ca să poată fi întins în foaie.
Pe suprafaţa de lucru presărată cu făină întinde aluatul într-o foaie groasă de 5 mm. Tapetează o formă de
copt şi aşază alauatul. înţeapă din loc în loc şi dă la congelator 15 min.
Pune deasupra folie de aluminiu şi boabe de fasole uscată şi dă la cuptor 10-12 min. îndepărtează boabele şi folia şi dă din nou la cuptor 3-4 min. Lasă să se raceasca.
Intr-un vas pe foc înmoaie t 3 zmeura, uşor zdrobită, şi apoi lasă să se răcească.
Redu temperatura cuptorului la semnul 6/180 °C. Presară zmeura răcită, piersicile, biscuiţii şi fulgii de migdale şi dă din nou la cuptor pentru 8-10 min.
Lasă să se răcească în formă 10 min înainte de a transfera pe grătar metalic.
Pofta buna!