Prajitura din aluat frantuzesc
PrinteazaPrajitura din aluat frantuzesc din: faina, unt, apa, sare, gem.
- 250 g faină
- 200 g unt
- 1 ceaşcă mare cu apă
- sare
- gem de caise
Mod de preparare:
Cerneţi faina într-un castron adânc, faceţi o adâncitură în care puneţi apa caldă, un praf de sare şi puţină vanilie.
Frământaţi împreună cu jumătate din cantitatea de unt topit, întindeţi aluatul, rulaţi-l şi lăsaţi-l în congelator 30 min.
Intindeţi cu sucitorul foaie subţire, ungeţi cu restul de unt, frământaţi 10 min şi întindeţi aluatul, apoi tăiaţi din el diferite forme. Coaceţi în tavă neunsă, la foc viu, scoateţi-le când se desprind de tavă.
Lipiţi prăjiturile câte două, unse cu gem de caise.
Serviţi-le când s-au mai răcit, pudrate cu zahăr farin.
Pofta buna!