Prajitura din faina de porumb cu ananas

Printeaza

Prajitura din faina de porumb cu ananas din: lapte, zahar, zahar vanilat, faina de porumb, oua, unt, ananas.

Ingrediente:

  • 1 l lapte dulce
  • 150 g zahăr tos
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 250 g făină de porumb
  • 3 ouă
  • 150 g unt
  • 5 felii ananas

 

Mod de preparare Prajitura din faina de porumb cu ananas:

Se îndulceşte laptele cu zahăr şi zahăr vanilat şi se pune pe foc.

Când a început să clocotească, se toarnă faina de porumb, amestecându-se repede.

După ce a dat în câteva clocote, se ia cratiţa de pe foc şi se lasă să se răcească.

Se adaugă, rând pe rând, gălbenuşurile, apoi untul şi, la urmă, albuşurile bătute spumă.

Compoziţia se toarnă într-un vas de cuptor, bine uns cu unt şi se lasă, la foc mic, aproximativ o oră.

După ce s-a răcit, se ornează cu felii de ananas.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.