Prajitura din fidea cu fructe
PrinteazaPrajitura din fidea cu fructe din: fidea, zahar tos, apa, portocale, curmale, unt, sos de ciocolata, miez de nuca, scortisoara, lamaie, frisca, sos de lamaie.
- 300 g fidea subtire
- 300 g zahar tos
- 300 ml apa
- 5 portocale
- 200 g curmale
- 180 g unt
- 200 ml sos de ciocolata
- 100 g miez de nuca
- 5 g scortisoara
- o lamaie
- frisca
- sos de lamaie
Mod de preparare:
Intr-o oală se fierbe zahărul împreună cu apa, scorţişoara şi lămâia.
Intr-un bol înalt şe pune pulpa de portocale curăţată de coajă şi partea albă, curmalele şi miezul de nucă.
Se pasează totul până se obţine o pastă, se presează ca să elimine sucul şi se pune într-un bol.
Fideaua se rupe în bucăţi mai mici, se presară într-o tavă adâncă, se stropeşte cu untul topit şi se introduce în cuptorul încins.
Se coace la foc mediu până devine aurie, se scoate şi se scoate o parte din ea.
Peste fideaua rămasă în tavă se pune pasta cu fructe şi nucă, se presară deasupra fideua îndepărtată şi se nivelează.
Se toarnă siropul, se acoperă cu un capac şi se lasă să se răcească.
Când s-a răcit se taie forme diferite şi se serveşte sau se introduce la rece minim o oră.
Se serveste ca atare, cu frisca si sos de ciocolata sau sos de lamaie.
Prajitura din fidea cu fructe
Pofta buna!