Prajitura din foi cu miere

Printeaza

Prajitura din foi cu miere din: faina, unt, zahar, praf de copt, smantana, miere, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura din foi cu miere

Pentru foi:

  • 300 g făină
  • 50 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • un plic praf de copt
  • un ou
  • 2-3 linguri smântână

Pentru cremă:

  • o cutie lapte concentrat
  • 300 g unt
  • 2 linguri miere

Pentru servit:

  • ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Pentru foi, făina se amestecă cu praful de copt, zahărul şi untul moale. Se pun apoi oul şi smântână, se amestecă şi se adună aluatul într-o bilă care se dă la rece 30 de minute.

Pentru cremă, untul moale se amestecă cu laptele concentrat şi mierea, se mixează 5 minute şi se dă la rece.

Aluatul se scoate, se împarte în trei şi se întind trei foi care se coc pe dosul tăvii câte 8-10 minute fiecare. Se lasă apoi la răcit.

Se mixează crema şi se aşază între foi, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă. Se lasă de pe o zi pe alta şi se serveşte cu ciocolată rasă deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.