Prajitura din foi cu miere
PrinteazaPrajitura din foi cu miere din: faina, unt, zahar, praf de copt, smantana, miere, ciocolata.
Pentru foi:
- 300 g făină
- 50 g unt
- 100 g zahăr pudră
- un plic praf de copt
- un ou
- 2-3 linguri smântână
Pentru cremă:
- o cutie lapte concentrat
- 300 g unt
- 2 linguri miere
Pentru servit:
- ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pentru foi, făina se amestecă cu praful de copt, zahărul şi untul moale. Se pun apoi oul şi smântână, se amestecă şi se adună aluatul într-o bilă care se dă la rece 30 de minute.
Pentru cremă, untul moale se amestecă cu laptele concentrat şi mierea, se mixează 5 minute şi se dă la rece.
Aluatul se scoate, se împarte în trei şi se întind trei foi care se coc pe dosul tăvii câte 8-10 minute fiecare. Se lasă apoi la răcit.
Se mixează crema şi se aşază între foi, având grijă ca ultimul strat să fie de cremă. Se lasă de pe o zi pe alta şi se serveşte cu ciocolată rasă deasupra.
Pofta buna!