Prăjitură din pandişpan cu mure

Printeaza

O reteta de prajitura din pandispan cu mure din: oua, zahar tos, rom, mure, unt si zahar.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr tos
  • 15 ml rom
  • 1 kg mure
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr

 

Mod de preparare:

Prăjitură din pandişpan cu mure: Ungi o tavă mare emailată cu unt şi presari 150 g zahăr. Aşezi murele uniform, aşa încât să nu se ames¬tece cu zahărul.

Introduci tava la cuptor pentru 20-30 de minute, ca să se usuce fructele. în acest timp, pregăteşti compoziţia de pandişpan. Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul rămas şi cu romul.

Adaugi gălbenuşurile şi toată făina, amestecând doar prin răsturnare, de 9-10 ori. Aşezi compoziţia în gră¬mezi deasupra murelor, apoi nivelezi.

Dai tava la cuptor pentru 20 de minute, la foc mijlociu, după care întorci tava şi o mai laşi 10 minute.

Scoţi prăjitura din tavă prin răsturnare, pe o planşetă mai mare, pentru ca siro¬pul fructelor să cadă pe pandişpan. Poţi orna prăjitura cu frişcă sau gelatină.

 

Pofta buna!

 

Pandispan cu pere

Pandispan cu pere din: pere, zahar, oua, faina, unt, praf de copt. Ingrediente: 3 pere medii 150 g zahăr Pentru aluat: 2 ouă 100 g zahăr 100 g făină 100 g unt moale 1/2 plic praf de copt   Mod de preparare: Din 150 g zahăr şi puţină apă se prepară un caramel care, când a […]

Pandispan cu mure

Pandispan cu mure din: mure, prune, oua, zahar, faina. Ingrediente: 1 castronel mure 10 prune mari 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi, dacă sunt prea mari, le tai bucăţele, apoi le presari cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Pui […]

Pandispan fraged cu mere

Pandispan fraged cu mere din: oua, zahar, faina, ulei, mere, pere. Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 400 g făina 50 ml ulei 1 plic praf copt 1 kg mere 300 g pere   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi praful de copt. […]

Pandispan cu gutui

Pandispan cu gutui din: gutui, oua, faina, zahar, sare, vanilie, nuci, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg gutui 8 ouă 400 g făină 400 g zahăr sare vanilie 10 nuci 100 g zahăr pudră 1 lingură de coniac sau rom 1 ceaşcă de apă unt Mod de preparare: Curăţăm gutuile de seminţe şi de miezul tare, […]

 

 

 

Incoming search terms:

  • pandispan cu mure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.