Prajitura Diplomat
PrinteazaO reteta de prajitura diplomat din: piscoturi, unt, frisca, zahar pudra, zahar vanilat, cirese, coniac si migdale.
- 24 pişcoturi
- 1 pachet cu unt
- 400 ml frişcă lichidă
- 100 g zahăr pudră
- 3 plicuri cu zahăr vanilat
- 200 g cireşe/vişine
- 100 ml rom/coniac
- 50 g nucă/migdale
Mod de preparare:
Curăţă fructele de sâmburi şi pune-le într-un cas- tronel. Presară un pliculeţ cu zahăr vanilat şi romul sau coniacul. Lasă la rece 2-3 ore. Bate cu mixerul frişca până se întăreşte.
Separat, freacă spumă untul moale cu zahărul pudră şi restul de zahăr vanilat. încorporează apoi frişca bătută (opreşte câteva linguri pentru decor).
Dacă nu este suficient de aromată, adaugă un strop de esenţă de vanilie de bună calitate. Aşază un strat de pişcoturi pe un platou lung şi îngust.
Acoperă cu un strat de cremă albă şi aşază deasupra, din loc în loc, fructe bine scurse.
Acoperă din nou cu pişcoturi, un strat de cremă, fructe – şi tot aşa până termini ingredientele, îmbracă prăjitura în frişcă şi decorează după bunul plac.
Presară nucă/migdale zdrobite pe marginea prăjiturii, pentru un plus de efect. Dă la rece minimum trei ore înainte de a servi ori lasă chiar peste noapte.
Prajitura Diplomat
Pofta buna!