Prajitura Divina
PrinteazaPrajitura Divina din: oua, zahar, faina, zahar vanilat, galbenusuri, lapte, vanilie, gelatina, sare, frisca, cocaze rosii.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- un plic zahăr vanilat
Pentru cremă:
- 4 gălbenuşuri
- 500 ml lapte
- 250 g zahăr
- un baton vanilie sau esenţă de vanilie
- 5-6 foi gelatină sau pliculeţe
- un praf sare
- 500 ml frişcă
- 500 g coacăze roşii
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare şi se acoperă. Albuşurile se bat spumă.
Se adaugă zahărul, vanilia, gălbenuşurile şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se întinde compoziţia uniform şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
Separat, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi cu un praf de sare şi se adaugă laptele fierbinte şi batonul de vanilie.
Crema se pune să fiarbă 30-40 de minute până ce capătă consistenţa unei ciulamale şi se amestecă continuu.
In acest timp, se pregăteşte gelatina, se pune într-un bol şi se acoperă cu apă rece. Se lasă până se topeşte şi se adaugă în crema de vanilie.
Crema se răceşte la temperatura camerei.
Intre timp, se bate frişca bine, apoi se încorporează în crema de vanilie şi se amestecă uşor cu telul, în acelaşi sens.
Se scoate blatul, se taie şi se toarnă un strat mai gros de crema. Se nivelează, se pune foaia şi se îmtinde un alt strat de cremă.
Se bagă la rece şi se serveşte cu coacăze roşii.
Prajitura Divina
Pofta buna!