Prajitura cu doua blaturi si cirese

Printeaza

Prajitura cu doua blaturi si cirese din: oua, cacao, zahar, faina, unt, cirese, nuca, apa, zahar vanilinat, compot de cirese si praf budinca de capsuni.

Ingrediente:

blatul 1

  • 4 ouă
  • 10 g cacao
  • câte 60 g zahăr şi făină
  • câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă

Pentru blatul 2

  • 6 albuşuri
  • câte 1 cană zahăr, făină, cireşe fără sâmburi, din compot şi nucă tăiată mărunt

sirop şi cremă

  • 1 ceaşcă apă
  • 250 g zahăr
  • 6 gălbenuşuri
  • 3 plicuri zahăr vanilinat
  • 250 g unt
  • 300 ml compot de cireşe
  • 1 plic praf budincă de căpşuni

 

Mod de preparare:

Mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi încorporezi delicat albuşurile bătute spumă, făina şi cacaua. Omogenizezi aluatul şi îl torni într-o tavă de 20×35 cm, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Il coci la foc mediu, 25 de minute, în cuptorul preîncălzit.

Pentru blatul 2, baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi vanilia, făina, nucile şi cireşele scurse. Coci compoziţia 1/2 oră, în aceeaşi tavă, tapetată cu hârtie de copt.

Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu 200 g zahăr, la bain-marie, până se îngroaşă. Rece, o încorporezi în margarina frecată spumă cu vanilia.

Intinzi cremă peste prima foaie însiropată şi aşezi a doua foaie. Fierbi budinca în zeamă de compot şi o torni peste prăjitură.

 

Prajitura cu doua blaturi si cirese

Prajitura_cu_doua_blaturi_si_cirese

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.