Prajitura cu doua blaturi si glazura de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu doua blaturi si glazura de ciocolata din: albusuri, zahar, nuca de cocos, faina, oua, faina, cacao, praf de copt, esenta de rom, galbenusuri, lapte, margarina, esenta de vanilie, ciocolata cu lapte, unt.
Ingrediente pentru blatul alb:
- 6 albuşuri
- 6-7 linguri zahăr
- 100 g nucă de cocos
- 2 linguri făină
Ingrediente pentru blatul de cacao:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 1 fiolă esenţă de rom
Ingrediente crema:
- 6 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 6 linguri lapte
- 150 g margarină
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Ingrediente glazură:
- 2 bucăţi ciocolată cu lapte
- 30 g unt
- 5 linguri lapte
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul alb, albuşurile le baţi cu puţină sare, adaugi zahărul, pui făina şi nuca de cocos, amestecând cu o spatulă de lemn.
Pui compoziţia într-o tavă de 25×35, unsă şi tapetată cu fulgi de cocos.
Pregăteşti blatul de cacao, separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile.
Pui esenţa, făina, cacao şi praful de copt. Torni uşor compoziţia peste aluatul din tavă, apoi introduci tava în cuptor şi o laşi până trece testul cu scobitoarea.
Când este gata, scoţi blatul pe un platou şi-l laşi să se răcească complet.
Pregăteşti crema, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, adaugi laptele şi fierbi totul pe baie de aburi, până se îngroaşă.
Separat, mixezi margarina spumă cu 1 lingură zahăr, iar când este aproape răcită crema de ou, o încorporezi în margarină şi amesteci uşor. La final adaugi vanilia.
Asamblezi prăjitura, peste blatul alb-negru răcit, torni crema şi o netezeşti bine. Laşi să se întărească crema bine.
Pregăteşti glazura, topeşti ciocolata cu untul şi laptele, apoi, caldă fiind, o torni peste cremă. Dai prăjitura la rece pentru 5-6 ore, apoi o porţionezi, după dorinţă.
Prajitura cu doua blaturi si glazura de ciocolata
Pofta buna!