Prajitura cu doua blaturi
PrinteazaPrajitura cu doua blaturi din: zahar, faina, praf de copt, cacao, apa, albusuri, zahar pudra, otet, galbenusuri, budinca vanilie, frisca vegetala, ciocolata menaj.
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 linguri cacao
- 2 linguri apa
Ingrediente pentru blatul II:
- 8 albusuri
- 400 g zahar pudra
- 1 lingura otet
Ingrediente pentru crema:
- 8 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 1 budinca vanilie
Ingrediente glazura:
- 1/2 kg frisca vegetala
- 50 g ciocolata menaj
Mod de preparare:
Bati 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, putina sare si cu 2 linguri de apa. Adaugi 5 galbenusuri, 5 linguri faina, 2 linguri cacao si 1/2 lingurita praf de copt.
Amesteci usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Tapetezi o tava cu hartie de copt si torni compozitia.
Pregatesti blatul II, bati cele 8 albusuri cu 400 g zahar pudra si cu 1 lingura de otet.
Dupa ce ai batut bine, torni compozitia in aceeasi tava in care ai copt si primul blat, tapetata cu hartie de copt.
Pregatesti crema, freci galbenusurile cu 8 linguri de zahar, 1 plic de budinca de vanilie, 2 linguri de faina si cu 1/2 l lapte.
Pui totul sa fiarba pe baie de aburi pana se ingroasa. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi untul frecat spuma.
Impartiti crema in 2 parti, iar intr-o parte adaugi 2 linguri de cacao.
Asamblezi prajitura, blat I, crema vanilie, blat bezea, crema cacao si frisca vegetala.
Peste frisca razi ciocolata de menaj.
Prajitura cu doua blaturi
Pofta buna!
Buna rau prajitura