Prajitura cu doua crema si ciocolata: oua, lapte, zahar, ulei, amoniac, faina, unt, mirodenii, cacao, nuci, esenta de rom.
Ingrediente foi:
3 ouă
1/2 cană lapte
1 cană zahăr
1 cană ulei
1-2 linguriţe amoniac
300 g făină
Ingrediente crema I:
6-7 linguri făină
1 lapte
1/2 kg zahăr
1/2 pachet unt sau margarină
1/2 ceaşcă apă
mirodenii
Ingrediente crema II:
2 linguri cacao
1 pachet unt sau margarina
3-4 linguri de apă
7-8 linguri zahăr
300 g nuci măcinate
2-3 fiole esenţă de rom
Ingrediente glazură:
7-8 linguri zahăr
2 linguri cacao
4-5 linguri apă
100 g margarină
Mod de preparare:
Pregăteşti foile aşa: Amesteci toate ingredientele (amoniacul stins cu zeamă de lămâie) şi faci 12 foi pe care le coci pe dosul tăvii.
Presătesti crema aşa: Arzi zahărul pe jumătate, apoi îl stingi cu apă.
După ce s-a topit, pui 1/2 l lapte, iar în cealaltă jumătate pui făina până se desface, apoi o adaugi peste celelalte ingrediente.
Fierbi totul, amestecând continuu până obţii o ciulama. L.a sfârşit, adaugi margarina şi mirodeniile.
Presătesti crema II aşa: Pui pe foc apa, zahărul, cacaua şi fierbi până se topeşte zahărul, apoi adaugi margarina.
Când e rece, pui esenţa şi nucile. Pregăteşti glazura aşa: Pui la fiert toate ingredientele şi le laşi să dea câteva clocote.
Poţi topi ciocolată, în loc de glazura cu cacao.
Aranjezi prăjitura aşa: Lipeşti foile astfel: pui o foaie unsă cu zahăr ars (fierbinte), apoi aşezi o foaie unsă cu cremă de cacao (rece) şi tot aşa. Laşi până a doua zi.
Tai prăjitura în pătrate, apoi în triunghiuri şi le aşezi sub formă de piramidă.
Pe laterale torni glazura fierbinte şi ornezi cu nuci măcinate, pisate sau pralinate.
Prajitura cu foi si crema din: faina, oua, zahar, miere, unt, bicarbonat, crema de branza, iaurt, mascarpone, smantana. Ingrediente: Pentru foi: 500 g făină 3 ouă 200 g zahăr pudră 3 linguri miere 180 g unt o linguriţă bicarbonat de sodiu Pentru cremă: 225 g cremă simplă de brânză 100 g iaurt bine scurs 140 g […]
Prajitura cu crema si nuci din: un pachet foi de cremşnit, lapte de soia, zahar, amidon, vanilie, nuci. Ingrediente: un pachet foi de cremşnit de post Pentru cremă: 500 ml lapte de soia 100 g zahăr 2 linguri amidon esenţă de vanilie 300 g nuci Mod de preparare: Intr-o crăticioară se pun amidonul, zahărul şi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.