Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie Mod de preparare: Se amestecă […]
Prajitura cu doua feluri de crema
PrinteazaPrajitura cu doua feluri de crema din: pachet foi cremsnit, lapte, zahar vanilat, oua, zahar pudra, nuca, unt si frisca lichida.
Ingrediente:
- 1 pachet foi cremşnit
Pentru crema gălbuie:
- 1 l lapte
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 100 g amidon
- 3 ouă
- 1 cană zahăr pudră
Pentru crema de nuci:
- 150 g miez de nucă
- 35 g unt
- 1 ou
- 200 ml friscă lichidă
- 150 g zahăr
- zahăr pudră (pentru ornat)
Mod de preparare:
Pentru crema deschisă la culoare, separi ouăle, baţi albuşurile, iar gălbenuşurile le freci cu zahărul pudră şi cu cel vanilat.
Pui la fiert jumătate din cantitatea de lapte, iar pe cea rămasă o combini cu amidonul. Amesteci.
Cand incepe sa fiarba, adaugi galbenusurile cu zahar si apoi torni laptele cu amidon. Tot procesul necesita foc domol.
Amesteci in oala pana obtii o budinca (la consistenta), apoi incorporezi albusurile batute spuma, puse lingura cu lingura.
Pentru crema de nuci, separi albusul de galbenuş. Topeşti untul la foc mic şi îl laşi să se răcească la temperatura camerei.
Amesteci nucile cu zahărul şi le macini fin. Pui nucile măcinate într-un vas, adaugi gălbenuşul, zahărul, untul rece topit şi smântână lichidă rece, din frigider.
Amesteci până când obţii o cremă omogenă şi la sfârşit încorporezi albuşul mixat foarte bine, cu mişcări de jos în sus.
Intr-o tava, asezi primul strat de foi peste care torni jumatate din cantitatea de budinca usor calduta.
Apoi intinzi uniform crema de nuci si iar restul de crema de ou si lapte.
Asezi deasupra inca o foaia si presari zahar pudra, apoi dai la frigider cateva ore.
Prajitura cu doua feluri de crema
Pofta buna!
Prajitura fara gluten cu ciocolata
Pofta buna!