Prajitura cu doua tipuri de crema
PrinteazaPrajitura cu doua tipuri de crema din: zahar, faina, oua, praf de copt, unt, lapte, cacao, rom, lamai.
Ingrediente:
Pentru foi:
- 9 linguri zahăr pudră
- 9 linguri făină
- 9 ouă
- 1 pachet praf de copt
- unt pentru uns tava
Pentru crema de cacao:
- 1/2 l lapte dulce
- 3 linguri cacao
- 5-6 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 50 g unt
- 1 fiolă esenţă rom
Pentru crema de lamaie:
- 1/2 l lapte
- 4-5 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 100 g unt
- zeama de la 1-2 lămâi
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi făina cernuta, împreuna cu praful de copt (nestins) şi le încorporezi treptat.
Baţi spumă albuşurile într-un alt castron, după care le amesteci bine cu restul compoziţiei împărţi aluatul în 3 bucăţi şi întinzi 3 foi pe care le coci pe: rand pe dosul tăvii pe care ai uns-o în prealabil cu unt şi ai presarat puţina faina.
Amesteci la rece cacaua cu zahărul şi făina, apoi adaugi laptele, puţin câte puţin, iar când acestea s-au amestecat, pui cratiţa la foc mic Amesteci până se îngroaşă.
Când crema s-a fiert, iei vasul de pe foc, iar când e călduţă, pui untul tăiat în bucăţele şi esenţa de rom.
Amesteci zahărul cu laptele, îl fierbi şi îl laşi sa se raceasca in cratiţa cu lapte călduţ pui încet-încet făina, pentru a nu face cocoloaşe. Dai din nou cratiţa la foc şi fierbi până dă în clocot.
Iei din nou cratiţa de pe foc, iar când e călduţă compoziţia, pui untul şi zeama de lamaie. Ce două creme nu trebuie să fie foarte dulci.
Crema de cacao o pui dedesubt, după care întinzi crema de lamaie, iar deasupra foilor glazura de ciocolata.
Prajitura cu doua tipuri de crema
Pofta buna!