Prajitura cu doua tipuri de crema

Printeaza

Prajitura cu doua tipuri de crema din: zahar, faina, oua, praf de copt, unt, lapte, cacao, rom, lamai.

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 9 linguri zahăr pudră
  • 9 linguri făină
  • 9 ouă
  • 1 pachet praf de copt
  • unt pentru uns tava

Pentru crema de cacao:

  • 1/2 l lapte dulce
  • 3 linguri cacao
  • 5-6 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 50 g unt
  • 1 fiolă esenţă rom

Pentru crema de lamaie:

  • 1/2 l lapte
  • 4-5 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 100 g unt
  • zeama de la 1-2 lămâi

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, apoi adaugi făina cernuta, împreuna cu praful de copt (nestins) şi le încorporezi treptat.

Baţi spumă albuşurile într-un alt castron, după care le amesteci bine cu restul compoziţiei împărţi aluatul în 3 bucăţi şi întinzi 3 foi pe care le coci pe: rand pe dosul tăvii pe care ai uns-o în prealabil cu unt şi ai presarat puţina faina.

Amesteci la rece cacaua cu zahărul şi făina, apoi adaugi laptele, puţin câte puţin, iar când acestea s-au amestecat, pui cratiţa la foc mic Amesteci până se îngroaşă.

Când crema s-a fiert, iei vasul de pe foc, iar când e călduţă, pui untul tăiat în bucăţele şi esenţa de rom.

Amesteci zahărul cu laptele, îl fierbi şi îl laşi sa se raceasca in cratiţa cu lapte călduţ pui încet-încet făina, pentru a nu face cocoloaşe. Dai din nou cratiţa la foc şi fierbi până dă în clocot.

Iei din nou cratiţa de pe foc, iar când e călduţă compoziţia, pui untul şi zeama de lamaie. Ce două creme nu trebuie să fie foarte dulci.

Crema de cacao o pui dedesubt, după care întinzi crema de lamaie, iar deasupra foilor glazura de ciocolata.

Prajitura cu doua tipuri de crema

Prajitura_cu_doua_tipuri_de_crema

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.