Prăjitura cu dovleac şi caramel
PrinteazaPrăjitura cu dovleac şi caramel din: dovleac, ulei de floarea soarelui, zahar brun, oua, faina, bicarbonat, ghimbir, crema de branza de vaci, sos caramel, caise deshidratate.
- 400 g dovleac, curatat de coaja
- 175 ml ulei de floarea soarelui
- 250 g zahar brun
- 2 oua
- 175 g faina cu factor de crestere, cernuta
- 3/4 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita ghimbir macinat
- pentru glazura:
- 200 g crema de branza de vaci proaspata
- 100 g sos caramel
- 60 g caise deshidratate, tocate sau ghimbir tocat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/18(XC. Pune dovleacul într-un bol cu 1 lingură de apă. Acoperă cu film alimentar, înţeapă şi dă la microunde la maxim 8 min. Zdrobeşte cu blenderul ca să obţii un piure.
Intr-un bol larg pune uleiul, zahărul şi ouăle şi combină cu telul electric până când obţii o compoziţie vâscoasă şi deschisă la culoare.
Incorporează făina, bicarbonatul şi mirodeniile. Unge cu unt şi tapetează cu făină o formă de blat de tort rotundă de 21 cm şi toarnă compoziţia.
Dă la cuptor 50 min sau până când scobitoarea înfipta în mijloc iese curată. Lasă să se răcorească 5 min în formă şi apoi scoate pe grătarul metalic.
Pentru a prepara glazura, combină crema de brânză cu 4 linguri de caramel, aşază deasupra blatului şi presară ghimbirul sau caisele. încălzeşte caramelul rămas şi stropeşte tortul.
Serveşte cu sos caramel alături.
Prăjitura cu dovleac şi caramel
Pofta buna!
Nu am pus niciodata dovleac in prajitura