Prăjitură cu dovleac şi cremă de branza

Printeaza

Prăjitură cu dovleac şi cremă de branza  din: faina, zahar pudra, dovleac, unt, oua, apa, sare, zahar sirop de fructe, frisca, suc de lamaie, esenta de vanilie, scortisoara, nucsoara, ghimbir, unt, mascarpone si zahar praf.

Ingrediente:

  • 550 g faina
  • 130 g zahar pudra
  • 550 g dovleac
  • 260 g unt
  • 3 oua
  • 3-4 linguri apa
  • sare

umplutura:

  • 175 g zahar
  • 75 ml sirop de fructe
  • 135 g frisca
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • 1 lingura ghimbir ras

ornare:

  • 50 g unt
  • 50 g crema de branza
  • 125 g zahar praf

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu zahărul şi cu untul. Adăugaţi puţină sare, apa şi apoi frământaţi un aluat tare din care întindeţi o foaie pe fundul tăvii unse cu unt şi tapetate cu făină.

Coaceţi 15 minute, la foc potrivit, în cuptorul încins dinainte.

Pentru cremă, amestecaţi ouăle cu dovleacul tăiat cubulete mici. Adăugaţi zahărul, siropul, sucul de lămâie, vanilia, frişca şi condimentele.

Turnaţi compoziţia obţinută peste foaia de aluat din tavă şi dati din nou tava la cuptor, la foc potrivit, 35 -45 de minute. Lăsaţi prăjitura la răcit.

Amestecaţi untul cu crema de brânză până la omogenizare. Adăugaţi zahărul. Cu acest amestec ornaţi prăjitura rece.

 

Prăjitură cu dovleac şi cremă de branza

Prajitura_cu_dovleac_si_crema_de_frisca

 

Pofta buna!

 

 

 

3 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Foarte buna ideea

  2. imi place prajitura de dovleac, cu frisca si cu crema de branza, combinatia ma incanta

  3. Nu am mai incercat pana acum prajitura cu dovleac, dar toate au un inceput 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.