Prajitura cu dovleac si migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu migdale din: dovleac, migdale, zahar brun, oua, faina, praf de copt, scortisoara, ulei de masline extravirgin si sare.

Poate te intereseaza si Prăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale

Ingrediente:Prajitura cu dovleac si migdale

  • 400 g dovleac plăcintar ras
  • 100 g migdale
  • 350 g zahăr brun
  • 4 ouă
  • 300 g făină
  • 2 linguri cu praf de copt
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
  • 175 ml ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod depreparare:

într-un castron, amestecă dovleacul ras cu zahărul şi ouăle. Adaugă făina proaspăt cernută şi amestecată cu praful de copt, scorţişoară, migdalele tocate şi sare. Toarnă treptat uleiul şi mixează bine.

Compoziţia astfel obţinută, toarn-o în forme de brioşe unse cu ulei şi tapetate cu făină. Coace-le la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute.

Prajitura cu migdale

Prajitura cu dovleac si migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.