Prajitura cu dovleac si migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu migdale din: dovleac, migdale, zahar brun, oua, faina, praf de copt, scortisoara, ulei de masline extravirgin si sare.
Poate te intereseaza si Prăjitură cu brânză, dovleac si glazură de portocale
- 400 g dovleac plăcintar ras
- 100 g migdale
- 350 g zahăr brun
- 4 ouă
- 300 g făină
- 2 linguri cu praf de copt
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 175 ml ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod depreparare:
într-un castron, amestecă dovleacul ras cu zahărul şi ouăle. Adaugă făina proaspăt cernută şi amestecată cu praful de copt, scorţişoară, migdalele tocate şi sare. Toarnă treptat uleiul şi mixează bine.
Compoziţia astfel obţinută, toarn-o în forme de brioşe unse cu ulei şi tapetate cu făină. Coace-le la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute.
Prajitura cu migdale
Pofta buna!