Prajitura cu dovleac si nuca

Printeaza

Prajitura cu dovleac si nuca din: dovleac, faina, zahar, oua, ulei, nuca, scortisoara.

Ingrediente:

  • 1 kg dovleac
  • 350 g făină
  • 1 cană cu zahăr tos
  • 4 ouă
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu unt
  • 200 g miez de nucă
  • scorţişoară

 

Mod de preparare Prajitura cu dovleac si nuca:

Spălaţi dovleacul, tăiaţi-l felii mici, puneţi-le să fiarbă în apă caldă cu puţină sare.

După 15 min treceţi în strecurătoare, apoi înlăturaţi coaja tare de dovleac şi lăsaţi miezul în vas emailat.

Mixaţi miezul dovleacului până obţineţi o pastă. Amestecaţi cu cele 4 ouă bătxite spumă, cu zahărul tos şi cu uleiul pus câte puţin.

Peste ames­tec puneţi miezul de nucă tocat, puţină sare şi scorţişoară.

Omogenizaţi amestecul şi turnaţi faina în ploaie. Lucraţi cu o lingură de lemn.

Ungeţi cu unt câteva forme de chec, turnaţi aluatul şi puneţi formele în cuptorul cald.

După 45 min scoateţi for­mele din cuptor, răciţi prăjitura şi tăiaţi felii subţiri când serviţi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.