Prajitura cu dovleac si nuca
PrinteazaPrajitura cu dovleac si nuca din: dovleac, faina, zahar, oua, ulei, nuca, scortisoara.
Ingrediente:
- 1 kg dovleac
- 350 g făină
- 1 cană cu zahăr tos
- 4 ouă
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingură cu unt
- 200 g miez de nucă
- scorţişoară
Mod de preparare Prajitura cu dovleac si nuca:
Spălaţi dovleacul, tăiaţi-l felii mici, puneţi-le să fiarbă în apă caldă cu puţină sare.
După 15 min treceţi în strecurătoare, apoi înlăturaţi coaja tare de dovleac şi lăsaţi miezul în vas emailat.
Mixaţi miezul dovleacului până obţineţi o pastă. Amestecaţi cu cele 4 ouă bătxite spumă, cu zahărul tos şi cu uleiul pus câte puţin.
Peste amestec puneţi miezul de nucă tocat, puţină sare şi scorţişoară.
Omogenizaţi amestecul şi turnaţi faina în ploaie. Lucraţi cu o lingură de lemn.
Ungeţi cu unt câteva forme de chec, turnaţi aluatul şi puneţi formele în cuptorul cald.
După 45 min scoateţi formele din cuptor, răciţi prăjitura şi tăiaţi felii subţiri când serviţi.
Pofta buna!