Prăjitură cu dovleac si nuci
PrinteazaO reteta de prajitura cu dovleac si nuci din: oua, miez de dovleac, zahar, scortisoara, ghimbir, faina, oua, unt, nuci, miez de nuca si frisca.
- 6 ouă
- 600 g miez ras de dovleac
- 350 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 lingură ghimbir ras
- 400g făină
- 6 ouă
- 100g unt
- 50g nuci măcinate
- 50g miez întreg de nuci fiert în miere
- 300ml friscă
Mod de preparare:
Amestecaţi miezul de dovleac cu zahărul şi scorţişoara într-un vas pus la foc mic, până când se evaporă toată zeama lăsată. Adăugaţi apoi untul, nucile măcinate şi ghimbirul. Puneţi câte un gălbenuş şi apoi amestecaţi după fiecare. Adăugaţi făina şi albuşurile bătute spumă.
Amestecaţi compoziţia prin răsturnare şi coaceţi-o într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. După ce prăjitura s-a răcit, scoateţi-o din tavă şi ornaţi-o cu floride frişcă, puse cu un cornet de prăjituri. Pe fiecare floare aşezaţi câte un miez de nucă fiert în miere.
Prăjitură cu dovleac si nuci
Pofta buna!