Prăjitură cu dovleac si nuci

Printeaza

O reteta de prajitura cu dovleac si nuci din: oua, miez de dovleac, zahar, scortisoara, ghimbir, faina, oua, unt, nuci, miez de nuca si frisca.

Ingrediente:Prăjitură cu dovleac si nuci

  • 6 ouă
  • 600 g miez ras de dovleac
  • 350 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 lingură ghimbir ras
  • 400g făină
  • 6 ouă
  • 100g unt
  • 50g nuci măcinate
  • 50g miez întreg de nuci fiert în miere
  • 300ml friscă

Mod de preparare:

Amestecaţi miezul de dovleac cu zahărul şi scorţişoara într-un vas pus la foc mic, până când se evaporă toată zeama lăsată. Adăugaţi apoi untul, nucile măcinate şi ghimbirul. Puneţi câte un gălbenuş şi apoi amestecaţi după fiecare. Adăugaţi făina şi albuşurile bătute spu­mă.

Amestecaţi compoziţia prin răsturnare şi coaceţi-o într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. După ce prăjitura s-a răcit, scoateţi-o din tavă şi ornaţi-o cu floride frişcă, puse cu un cornet de prăjituri. Pe fiecare floa­re aşezaţi câte un miez de nucă fiert în miere.

Prăjitură cu dovleac si nuci

Prăjitură cu dovleac si nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.