Prajitura de dovlecei cu zmeura si mure
PrinteazaPrajitura de dovlecei cu zmeura si mure din: dovlecei, oua, faina, lapte, zahar pudra, coaja de lamaie, zmeura, mure, unt.
- 600 g zucchini sau dovlecei obisnuiti
- 3 oua
- 150 g faina
- 150 ml lapte
- 150 g zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat sau coaja de lamaie
- 150 g zmeura, mure sau afine
- 50 g unt topit, 50 g zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi tai în cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Mixezi şi amesteci cu făina, zaharul pudră, zahărul vanilat, ouăle bătute cu lapte, untul topit, până ce compoziţia capătă consistenţa unei smântâni mai groase.
La final adaugi fructele, torni compoziţia într-o formă de chec tapetată şi o coci 40 de minute. Serveşti prăjitura presărată cu zahăr pudră.
Prajitura de dovlecei cu zmeura si mure
Pofta buna!