Prajitura de dovlecei cu zmeura si mure

Printeaza

Prajitura de dovlecei cu zmeura si mure din: dovlecei, oua, faina, lapte, zahar pudra, coaja de lamaie, zmeura, mure, unt.

Ingrediente:Prajitura_de_dovlecei_cu_zmeura_si_mure

  • 600 g zucchini sau dovlecei obisnuiti
  • 3 oua
  • 150 g faina
  • 150 ml lapte
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat sau coaja de lamaie
  • 150 g zmeura, mure sau afine
  • 50 g unt topit, 50 g zahar pudra pentru decor

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii, îi tai în cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Mixezi şi amesteci cu făina, zaharul pudră, zahărul vanilat, ouăle bătute cu lapte, untul topit, până ce compoziţia capătă consistenţa unei smântâni mai groase.

La final adaugi fructele, torni compoziţia într-o formă de chec tapetată şi o coci 40 de minute. Serveşti prăjitura presărată cu zahăr pudră.

Prajitura de dovlecei cu zmeura si mure

Prajitura_de_dovlecei_cu_zmeura_si_mure

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.