Prajitura cu drajeuri

Printeaza

Prajitura cu drajeuri din: oua, zahar, cacao, faina, ulei, praf de copt, otet, lapte, unt, drajeuri.

Ingrediente:

blat:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură oţet

cremă:

  • 4 gălbenuşuri
  • 1 plic praf pentru budincă de vanilie
  • 6 linguri zahăr
  • 400 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat

glazură:

  • 4 albusuri
  • 100 g zahăr pudră
  • drajeuri colorate

 

Mod de preparare:

Prajitura cu drajeuri: Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi torni treptat uleiul, praful de copt stins cu oţetul, făina şi cacaua. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în compoziţia cu gălbenuşuri.

Omogenizezi compoziţia şi o torni într-o tavă cu dimensiunile de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Coci blatul 25-30 de minute, în cuptorul preIncălzit, la 160 °C.

Pentru cremă, amesteci gălbenuşurile cu zahărul, praful pentru budincă, zahărul vanilinat şi laptele rece.

Pui cratita la foc mic şi amesteci încontinuu, până se îngroaşă. O laşi să se răcească lent, în vasul acoperit cu folie.

Freci spumă untul moale, âflat la temperatura camerei şi încorporezi crema de vanilie, lingură cu lingură.

Pentru glazură, baţi albuşurile într-un vas metalic, aşezat pe baie de abur.

Când spuma s-a întărit, adaugi treptat zahărul şi continui să bati până când obţii o spumă omogenă, cu aspect lucios.

Montezi prăjitura astfel: peste blatul răcit, întinzi uniform crema de vanilie şi o acoperi cu bezea.

Presari deasupra drajeuri colorate.

Inainte de a portiona prăjitura, o păstrezi în frigider pentru 2 ore.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • singcu4

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.