Prajitura dubla cu amaretto si cicolata

Printeaza

Prajitura dubla cu amaretto si cicolata din: ciocolată neagră, zahăr, ouă, unt, faina, amaretto, ciocolată cu peste 70% cacao, ciocolată cu lapte, frişcă lichidă, nuci măcinate sau alune.

 

Ingrediente pentru bază:

  •  100 g ciocolată neagră
  •  70 g zahăr
  •  2 ouă
  •  75 g unt
  •  30 g făină
  •  o lingură amaretto

pentru stratul doi:

  •  200 g ciocolată cu peste 70% cacao
  •  100 g ciocolată cu lapte
  •  75 g unt
  •  400 ml frişcă lichidă
  •  3 ouă
  •  50 g zahăr

pentru servit:

  •  100 g nuci măcinate sau alune

Mod de preparare:

Ciocolata şi untul se pun la topit şi, după ce au devenit un amestec cremos, se pun ouăle si zahărul.

amestecă bine, se pun făina si ama- rettp si se amestecă din nou. toarnă într-o formă unsă cu unt si tapetată cu făină şi se coace 20 de minute. Se lasă apoi la răcit.

Pentru stratul doi, ciocolata si untul se topesc şi seJasă să se răcorească. Ouăle si zahărul se bat pentru a obţine o cremă si apoi se adaugă ciocolata cu untul.

bate frişca si apoi se adaugă peste restul cremei şi se lasă să se răcească.

Pentru montarea prăjiturii, se taie din aluat cu cercul de metal’si se aşază în alte cercuri de metal mai înalte.

presară un strat de nuci măcinate. Apoi se pune spuma si se dă totul la frigider pentru 4 ore. Se serveşte cu nuci măcinate.

Prajitura dubla cu amaretto si cicolata

Prajitura_dubla_cu_amaretto_si_cicolata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.