Prajitura vanilata cu firimituri din: faina, zahar, unt, cirese, oua, praf de copt, vanilie. Ingrediente: 150 g făină 100 g zahăr 6 linguri cu unt rece sare Pentru blat: 450 g cireşe 120 g făină 115 g unt 200 g zahăr 2 ouă 1/2 linguriţă cu praf de copt vanilie sare Mod de preparare: Pentru […]
Prajitura dulce, fara coacere
PrinteazaPrajitura dulce, fara coacere din: ciocolata, frisca lichida, biscuiti, unt sau margarina, nuci sau alune.
Ingrediente:
- 2 ciocolate amărui
- 2 ciocolate albe
- 2 ciocolate cu lapte
- 600 ml frişcă lichidă
- aproximativ 2 pachete de biscuiţi
- 3 linguri unt sau margarină
- nuci sau alune măcinate (opţional)
Mod de preparare:
Topeşti fiecare tip de ciocolată în parte, la bain-marie şi torni câte 200 ml frişcă lichidă în acestea.
Compoziţia rezultată o dai la frigider, pentru a se întări. Fărâmiţezi biscuiţii şi îi amesteci cu untul, apoi îi torni într-o tavă şi îi presezi bine.
Deasupra lor pui cele 3 tipuri de cremă şi, opţional, nucă măcinată sau alune.
Prăjitura o dai din nou la rece şi o consumi a doua zi.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura cu caise si branza
Prajitura cu caise si branza din: faina, unt, zahar, oua, caise, branza, smantana, lamaie, vanilie. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt 200 g zahăr 4 ouă 500 g caise 500 g brânză dulce 200 ml smântână dulce 1 lămâie mare esenţă de vanilie sare Mod de preparare: Pentru blat, frământă un aluat din […]
Prajitura aromata cu mere si nuci
Prajitura aromata cu mere si nuci din: mere, nuca, zahar, faina, unt, lamaie, ou, scortisoara, menta. Ingrediente: 3 mere 70 g miez nucă 70 g zahăr 40 g faină 40 g unt la temperatura camerei 1/2 lămâie 1 gălbenuş 1 linguriţă scorţişoară (opţional) 1 praf de sare (opţional) zahăr pudră (decor) mentă proaspătă (decor) […]
Prajitura aromata in doua culori
Prajitura aromata in doua culori din: oua, zahar, unt, lapte, faina, cacao, ciocolata, praf de copt. Ingrediente: 4 oua 500 g zahăr 200 ml lapte 100 g unt 250 g făină 3 linguri cu cacao 1 pliculeţ cu praf de copt 100 g ciocolată sos de ciocolată Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu untul moale […]
Pofta buna!