Prajitura cu dulceata de lapte
PrinteazaPrajitura cu dulceata de lapte din: oua, zahar, faina, miere, unt nesarat, nuci, bicarbonat, lapte integral, zahar, vanilie, nuci, fructe.
- 3 oua
- 200 g zahar
- 400 g faina
- 4 linguri miere
- 100 g unt nesarat
- 100 g nuci
- o lingurita bicarbonat
pentru dulceata:
- un litru lapte integral
- 500 g zahar
- 2 pastai venilie
pentru servit:
- nuci
- fructe
Mod de preparare:
Pentru dulceaţă, care se pregăteşte cu o zi-două înainte de prepararea prăjiturii, se pun laptele şi zahărul la fiert.
Se adaugă păstăile de vanilie tăiate în două pe lung. Se lasă să ajungă încet la punctul de fierbere, amestecâd continuu.
Se fierb în jur de 90 de minute până ce amestecul se reduce asemenea unei creme uşor maronii.
După fierbere, se pune dulceaţa într-un vas cu apă rece şi se amestecă până ce se răceşte.
Pentru foi, ouăle şi zahărul se amestecă la bain-marie, se pune mierea, apoi untul şi se bate amestecul bine cu telul.
Se lasă pe foc, la bain-marie, în jur de 7 minute.
Se adaugă bicarbonatul şi se mai lasă pe foc 2 minute şi, când începe să se albească şi să crească puţin, se trage de pe foc.
Se adaugă făina puţin câte puţin, până se încorporează toată.
Se împarte aluatul în 6 foi care se întind subţiri şi se coc 5 minute fiecare.
Se lasă să se răcească şi apoi se umplu alternativ cu dulceaţa de lapte şi nucă măcinată.
Se lasă de pe o zi pe alta şi se serveşte cu orice fel de fruct şi nucă pe deasupra.
Prajitura cu dulceata de lapte
Pofta buna!