Prajitura englezeasca cu gem
PrinteazaPrajitura englezeasca cu gem din: faina, praf de copt, zahar, unt, lapte, ou, gem, frisca.
Ingrediente:
- 3 cani de faina amestecata
- 1 pachetel de praf de copt
- 2 linguri de zahar
- 60 g unt taiat bucatele
- 1 cana de lapte
- 1 ou batut pentru uns
- gem de capsuni,caise
- frisca
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 210C. Se unge o forma cu untdelemn.
Se cerne faina intr-un vas. Se adauga untul taiat bucatele si se sfarama ambele ingrediente cu varful degetelor.
Se face o adancitura la mijloc, se toarna laptele si se amesteca totul repede, pentru a se obtine un aluat usor lipicios.
Se intinde aluatul pe o tabla de lemn data cu faina, manevrand sucitorul usor, pentru a obtine o foaie groasa de 2 cm.
Se taie din ea cercuri cu diametrul de 6 cm cu gura unui pahar de sampanie, care se pun unul langa altul pe tava de prajituri.
Se ung cu ou si se coc 15-20 de minute. Se servesc fierbinti, unse cu marmelada si frisca.
Pofta buna!