Prajitura englezeasca cu gem

Printeaza

Prajitura englezeasca cu gem din: faina, praf de copt, zahar, unt, lapte, ou, gem, frisca.

Ingrediente:

  • 3 cani de faina amestecata
  • 1 pachetel de praf de copt
  • 2 linguri de zahar
  • 60 g unt taiat bucatele
  • 1 cana de lapte
  • 1 ou batut pentru uns
  • gem de capsuni,caise
  • frisca

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 210C. Se unge o forma cu untdelemn.

Se cerne faina intr-un vas. Se adauga untul taiat bucatele si se sfarama ambele ingrediente cu varful degetelor.

Se face o adancitura la mijloc, se toarna laptele si se amesteca totul repede, pentru a se obtine un aluat usor lipicios.

Se intinde aluatul pe o tabla de lemn data cu faina, manevrand sucitorul usor, pentru a obtine o foaie groasa de 2 cm.

Se taie din ea cercuri cu diametrul de 6 cm cu gura unui pahar de sampanie, care se pun unul langa altul pe tava de prajituri.

Se ung cu ou si se coc 15-20 de minute. Se servesc fierbinti, unse cu marmelada si frisca.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.