Prajitura cu etaj
PrinteazaPrajitura cu etaj din: ciocolata neagra, migdale, faina, oua, unt, zahar sare, mascarpone, frisca lichida, lapte, ciocolata alba si gelatina.
- 1 ciocolată neagră
Pentru aluat:
- 180 g migdale măcinate
- 250 g făină
- 3 ouă
- 125 g unt
- 200 g zahăr
- sare
Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 250 ml friscă lichidă
- 2 gălbenuşuri
- 50 ml lapte
- 100 g zahăr
- 50 g ciocolată albă
- 5 g gelatină
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci migdalele cu untul, zahărul şi făina, apoi încorporezi ouăle bătute cu sare.
Aluatul trebuie să fie destul de lipicios. Modelezi din el un sul şi îl dai la rece o oră. Tai apoi rotunduri din aluat, le întinzi uşor, le aşezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le coci 5-8 minute.
Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu 50 g zahăr, până se topeşte zahărul, adaugi laptele rece şi ciocolata şi le laşi pe foc, la bain-marie, amestecând continuu, până se îngroaşă.
După ce s-a răcorit, adaugi gelatina înmuiată în 3 linguri de apă rece şi dai la frigider până se răceşte complet.
Apoi încorporezi crema mascarpone şi frişca bătută cu restul de zahăr.
Impărţi crema între 3 biscuiţi crocanţi, decorezi cu ciocolată topită şi dai prăjitura la rece, pentru cel puţin o oră.
Prajitura cu etaj
Pofta buna!