Prăjitură Eugenia

Printeaza

O reteta de prajitura eugenia din: oua, zahar, faina, praf de copt, biscuiti, zahar, unt, cacao, lapte si esenta de rom.

Ingrediente:Prăjitură Eugenia

  • 6 oua intregi
  • 6 linguri apa fiarta
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt

pentru crema:

  • 7 pachete de biscuiti lunguieti cu crema
  • 8 linguri zahar
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • 1-1/2 pahar lapte fierbinte
  • o esenta de rom

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu 8 linguri de zahăr până se fac spumă, apoi adaugi lingurile de apă fiartă pe rând, amestecând mereu. Baţi albuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr, până se întăreşte, astfel încât, dacă întorci vasul în care baţi albuşurile, compoziţia să nu cadă.

Amesteci gălbenuşurile cu albuşurile bătute spumă şi adaugi în ploaie făina cernută şi amestecată cu praful de copt.

Pui compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi introduci tava în cuptorul încins. Când se desprinde de marginile tăvii, înseamnă că blatul este copt.

Pregăteşti crema: Pui laptele fierbinte peste cele 7 eugenii fărâmiţate şi omo­genizezi amestecul.

Freci pa­chetul de unt cu zahăr, până se topeşte zahărul. Adaugi în castronul cu eugenii untul fre­cat cu zahărul, cele 2 linguri de cacao şi esenţa de rom.

Amesteci bine şi întinzi crema peste blatul uşor însiropat. Or­nezi prăjitura cu ciocolată de menaj topită.

Prăjitură Eugenia

Prăjitură Eugenia

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura eugenia
  • prajitura cu eugenii
  • prajitura cu eugenie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.