Prăjitură Eugenia
PrinteazaO reteta de prajitura eugenia din: oua, zahar, faina, praf de copt, biscuiti, zahar, unt, cacao, lapte si esenta de rom.
- 6 oua intregi
- 6 linguri apa fiarta
- 12 linguri zahar
- 12 linguri faina
- 1 praf de copt
pentru crema:
- 7 pachete de biscuiti lunguieti cu crema
- 8 linguri zahar
- 1 pachet unt
- 2 linguri cacao
- 1-1/2 pahar lapte fierbinte
- o esenta de rom
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci gălbenuşurile cu 8 linguri de zahăr până se fac spumă, apoi adaugi lingurile de apă fiartă pe rând, amestecând mereu. Baţi albuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr, până se întăreşte, astfel încât, dacă întorci vasul în care baţi albuşurile, compoziţia să nu cadă.
Amesteci gălbenuşurile cu albuşurile bătute spumă şi adaugi în ploaie făina cernută şi amestecată cu praful de copt.
Pui compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi introduci tava în cuptorul încins. Când se desprinde de marginile tăvii, înseamnă că blatul este copt.
Pregăteşti crema: Pui laptele fierbinte peste cele 7 eugenii fărâmiţate şi omogenizezi amestecul.
Freci pachetul de unt cu zahăr, până se topeşte zahărul. Adaugi în castronul cu eugenii untul frecat cu zahărul, cele 2 linguri de cacao şi esenţa de rom.
Amesteci bine şi întinzi crema peste blatul uşor însiropat. Ornezi prăjitura cu ciocolată de menaj topită.
Prăjitură Eugenia
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura eugenia
- prajitura cu eugenii
- prajitura cu eugenie