Prajitura cu expresso, cirese si frisca
PrinteazaPrajitura cu expresso, cirese si frisca din: zahar, oua, frisca lichida, cafea espresso concentrată, biscuiţi cu cacao, cireşe.
Ingrediente:
- 300 g zahăr
- 4 gălbenuşuri
- 400 ml frişcă lichidă
- 30 ml cafea espresso concentrată
- circa 300 g biscuiţi cu cacao
- 200 g cireşe bine coapte, pentru topping şi decor
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu 200 g zahăr, pe baie de aburi. Stingi focul şi adaugi cafeaua.
Laşi crema să se râcească, apoi încorporezi frişca bătută. Amesteci totul foarte bine.
Tapetezi cu folie de plastic o tavă mică pentru chec sau mici forme dreptunghiulare, rezistente la variaţii de temperatură.
Torni o treime din cremă şi introduci tava în congelator pentru 20 de minute.
Scoţi tava de la rece şi acoperi compoziţia cu un strat de biscuiţi.
Torni în strat încă o treime din cremă, laşi din nou să se închege timp de 30-40 de minute, apoi repeţi straturile şi păstrezi desertul în frigider pentru 2-3 ore.
Speli cireşele. Păstrezi câteva pentru decor, iar restul le cureţi de codiţe şi sâmburi şi le fierbi împreună cu zahărul rămas ori după gust. Amesteci până obţii un sos omogen, nu prea vâscos.
Torni sosul rece de fructe peste porţiile de parfe. Decorezi cu fructe proaspete şi serveşti parfeul imediat.
Prajitura cu expresso, cirese si frisca
Pofta buna!