Prajitura cu struguri din: struguri, faina, drojdie, apa, zahar, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kg struguri 700g faina 40 g drojdie proaspata 300 ml de apa 8 linguri de zahar +4 linguri pentru struguri 7 linguri ulei de masline extravirgin+ inca putin pentru struguri sare Mod de preparare: Intr-un pahar de […]
Prajitura cu fanta
PrinteazaPrajitura cu fanta din: oua, ulei, cacao, faina, praf de copt, branza de vaci, unt, zahar, esenta de vanilie, fanta, budinca de vanilie.
- 6 oua
- 100 ml ulei
- 6 lg de zahar
- 2 lg de cacao
- 4 lg de faina
- 1 pachet praf de copt
Ingrediente crema:500 g branza de vaci,200g unt,150 g zahar , esenta de vanilie
Ingrediente glazura:850 ml Fanta (sau orice alt suc va place),2 plicuri de budinca de vanilie, 5linguri de zahar
Mod de preparare:
Galbenusurile se amesteca cu zaharul se mixeaza foarte putin, nu sa se topeasca zaharul, amestecul trebuie sa ramana fluid.
Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze.Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma.
Se pune aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina (dimensiune tava 35 x 25).
Se coace la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii (cca 25 min).
Se lasa sa se raceasca in tava.
Untul putin lichefiat se freaca cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga branza,esenta de vanilie si se mixeaza sa omogenizam bine.
Crema se intinde pe blatul racit si se da la frigider.
Se prepara dupa indicatiile de pe plic, numai ca in loc de lapte punem sucul.
Am pus doar 850 ml de fanta sa fiu sigura ca va fi tare cand se va raci.Se amesteca pe foc pana se ingroasa.
Bundinca cand este doar putin calduta, se adauga peste crema.Se lasa la rece pana se intareste glazura (cca 2 ore sunt de ajuns).
Portionam prajitura dupa plac.
Pofta buna!
Reteta zilei: Prajitura cu struguri
Pofta buna!