Prajitura fara coacere cu glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura fara coacere cu glazura de ciocolata din: biscuiti, zahar, cacao, apa, unt, vanilie, frisca, ciocolata amaruie, bombonele colorate.

Ingrediente:Prajitura fara coacere cu glazura de ciocolata

  • 800 g biscuiţi

Pentru crema de interior:

  • 200 g zahăr
  • 60 g cacao
  • 240 ml apă
  • 150 g unt
  • esenţă de vanilie

Pentru glazură:

  • 120 ml frişcă lichidă
  • 120 g ciocolată amăruie

Pentru decor:

  • bombonele colorate

 

Mod de preparare:

Pe foc se pun zahărul şi cacaua, se amestecă si apoi se toarnă treptat apa.

Se lasă la fiert aproximativ 7-8 minute, până se formează un sirop mai gros, apoi se trage vasul de pe foc, se pune esenţa, se amestecă şi se lasă la răcit.

Intre timp, untul se bate spumă, apoi se amestecă usor cu siropul de ciocolată, până la epuizarea acestuia.

Biscuiţii se asază într-un vas care nu se lipeşte, alternativ cu crema de ciocolată.

Se acoperă cu folie de plastic .şi se lasă la frigider o oră.

Pentru glazură, se fierbe frişca, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi, se amestecă si se toarnă apoi peste prăjitura cu biscuiţi, scoasă de la frigider. Se mai lasă la rece trei ore.

Se decorează cu bombonele colorate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.