Prajitura fara gluten cu ciocolata
PrinteazaPrajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir.
- 250 g biscuiţi fără gluten
- 4 gălbenuşuri
- 200 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 200 ml cafea concentrată
- 1 lingură cacao sau nes
- 30 g ciocolată neagră
- 2-3 cm ghimbir proaspăt
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare:
Se amestecă untul cu zahărul până ce rezultă o compoziţie cremoasă.
Se taie pe jumătate batonul de vanilie (pe lung), se aleg seminţele şi se pun în amestecul cu unt, se adaugă gălbenuşurile rând pe rând, amestecându-se bine.
Se fierb 2 minute pe baie de aburi şi se lasă la răcit.
Se tapetează o tavă de chec cu folie de aluminiu. Se amestecă pudra de cacao cu cafeaua concentrată, în care se înmoaie rapid fiecare biscuit, care se pune în tavă şi se acoperă astfel fundul acesteia.
Se toarnă deasupra o parte din crema de ouă, se presară ghimbir ras, apoi un alt strat de biscuţi, cremă, ghimbir până se termină ingredientele. Stratul final trebuie să fie de cremă.
Se dă la congelator 4-5 ore, iar înainte de servire se rade deasupra ciocolată.
Pofta buna!