Prajitura fara oua

Printeaza

Prajitura fara oua din: faina, zahar, lapte, untura, praf de copt, cafea, nes.

Ingrediente:Prajitura fara oua

  • 3 căni cu făină
  • 1 cană cu zahăr
  • 1 cană cu lapte
  • 2 linguri cu untură
  • sare
  • 1 praf de copt
  • 1 ceaşcă de cafea
  • 1 lingură de ness

 

Mod de preparare:

Cernem faina în castron, încălzim laptele pe foc cu zahărul tos şi amestecăm cu ness sau cafea; turnăm lapte peste faină, apoi frământăm un aluat în care se cuprinde 1 lingură de untură, sare şi praf de copt.

Intindem aluatul pe planşeu cu sucitorul, trecem în tavă unsă cu untură şi tapetată cu faină. Coacem 20 minute la foc tare. Tăiem romburi când s-a răcit şi servim prăiiturelele calde.

Se pot lipi două câte două cu o cremă sau magiun de fructe între ele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.