Prajitura festiva cu fructe
PrinteazaPrajitura festiva cu fructe din: curmale, zeama de lamaie, zeama de portocala, coaja de lamaie, coaja de portocale, extract de migdale, ghimbir, sirop de agave, migdale, fulgi de cocos, caju, fructe deshidrate, suc de fructe.
Ingrediente:
- 3 sferturi de cana de curmale
- zeama a jumatate de lamaie
- zeama a jumatate de portocala
- o lingurita de coaja de lamaie rasa
- o lingurita de coaja de portocala rasa
- 2 lingurite exract de migdale
- o lingurita de ghimbir ras
- 2 linguri de sirop de agave
- o cana de migdale
- o cana de fulgi de cocos
- jumatate de cana de caju
- 3 sferturi de cana de fructe deshidratate
- jumatate de cana de suc proaspat de fructe
Mod de preparare:
Amestecaţi curmalele, zeama si coaja de lămâie, zeama si coaja de portocală, extractul de migdale, ghimbirul şi siropul de agave şi puneţi deoparte 2 ore să se întrepătrundă aromele. Ulterior, mixaţi compoziţia în robotul de bucătărie.
Mâruntiti migdalele, fulgii de cocos şi nucile caju în blender sau robotul de bucătărie. Marinaţi fructele uscate în suc de fructe timp de o oră. Amestecaţi compoziţia de curmale şi cea de migdale şi adăugaţi fructele marinate.
Presaţi compoziţia într-o formă la alegere. Dati la rece şi serviţi de la frigider. Dacă doriţi, puteţi orna cu frişcă vegetală şi fructe.
Prajitura festiva cu fructe
Pofta buna!