Prajitura fina cu branza de vaci

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: branza de vaci, zahar pudra, margarina, lamaie, oua, gem, faina, lapte, biscuiti populari.

Ingrediente:Prajitura_fina

  • 500 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g margarină
  • 1 lămâie
  • 4 ouă
  • 1 borcan cu gem
  • făină cât cuprinde

Ingrediente glazură:

  • 170 g zahăr pudră
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 2 linguri cu lapte

Ingrediente blat:

  • 400 g biscuţi populari
  • 100 g margarină

 

Mod de preparare:

Topeşte margarina şi adaugă biscuţii zdrobiţi. Pune compoziţia într-o formă. După ce s-a răcorit, unge cu gem. Bate albuşurile cu zahărul. Adaugă gălbenuşurile. Toarnă margarina to­pită  şi răcită. Pune brânza şi coajă rasă de lămâie.

Adaugă făină până obţii o compoziţie ca o smântână groasă. Toarn-o peste blat. Lasă la cuptor 40 de minute. Amestecă pe foc câteva secunde za­hărul pudră, zeama de lămâie, laptele şi esenţa de vanilie. Stinge focul şi mai amestecă un minut, după care decorează prăjitura răcorită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.