Prajitura fina cu branza de vaci
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: branza de vaci, zahar pudra, margarina, lamaie, oua, gem, faina, lapte, biscuiti populari.
- 500 g brânză de vaci
- 150 g zahăr pudră
- 100 g margarină
- 1 lămâie
- 4 ouă
- 1 borcan cu gem
- făină cât cuprinde
Ingrediente glazură:
- 170 g zahăr pudră
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- 2 linguri cu lapte
Ingrediente blat:
- 400 g biscuţi populari
- 100 g margarină
Mod de preparare:
Topeşte margarina şi adaugă biscuţii zdrobiţi. Pune compoziţia într-o formă. După ce s-a răcorit, unge cu gem. Bate albuşurile cu zahărul. Adaugă gălbenuşurile. Toarnă margarina topită şi răcită. Pune brânza şi coajă rasă de lămâie.
Adaugă făină până obţii o compoziţie ca o smântână groasă. Toarn-o peste blat. Lasă la cuptor 40 de minute. Amestecă pe foc câteva secunde zahărul pudră, zeama de lămâie, laptele şi esenţa de vanilie. Stinge focul şi mai amestecă un minut, după care decorează prăjitura răcorită.
Pofta buna!