Prajitura fina cu branza

Printeaza

Prajitura fina cu branza din: unt, zahar, faina, ou, branza dulce, zahar, zahar vanilinat, esenta de vanilie si budinca de vanilie.

Ingrediente:Prajitura_fina_cu_branza

aluat:

  • 150 g unt
  • 75 g zahar
  • 225 g faina
  • 1 ou

umplutura:

  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 800 g branza dulce
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • 1 pachet budinca de vanilie

 

Mod de preparare:

Tăiaţi untul cuburi. Puneţi-l într-un cas­tron împreună cu zahărul, făina şi oul. Frământaţi mai întâi cu mixerul, apoi cu mâinile un aluat fraged. Infăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l circa 30 de minute la frigider. Preîncălziţi cuptorul la 175°C.

Intindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină. Tapetaţi cu acesta o forma rotundă (26 cm), inclusiv marginea, înţepaţi aluatul de mai multe ori şi aşezaţi-l la rece. Separaţi ouăle. Bateţi untul bine. Adăugaţi gălbenu­şurile, brânza, zahărul, zahărul vanilinat, esenţa de lă­mâie şi budinca de vanilie şi amestecaţi.

Bateţi albu­şurile spumă şi încorporaţi-le în amestecul de mai sus. Intindeţi crema uniform peste aluat şi coaceţi prăjitura cea 1 oră. Lăsaţi-o 10 minute să se răcească în formă, apoi afară. Inainte de servire, presăraţi-o cu zahăr pudră.

Prajitura fina cu branza

Prajitura_fina_cu_branza

Poftă bună!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.