Prajitura fina cu branza
PrinteazaPrajitura fina cu branza din: unt, zahar, faina, ou, branza dulce, zahar, zahar vanilinat, esenta de vanilie si budinca de vanilie.
aluat:
- 150 g unt
- 75 g zahar
- 225 g faina
- 1 ou
umplutura:
- 5 oua
- 50 g unt
- 800 g branza dulce
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- cateva picaturi esenta de vanilie
- 1 pachet budinca de vanilie
Mod de preparare:
Tăiaţi untul cuburi. Puneţi-l într-un castron împreună cu zahărul, făina şi oul. Frământaţi mai întâi cu mixerul, apoi cu mâinile un aluat fraged. Infăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l circa 30 de minute la frigider. Preîncălziţi cuptorul la 175°C.
Intindeţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină. Tapetaţi cu acesta o forma rotundă (26 cm), inclusiv marginea, înţepaţi aluatul de mai multe ori şi aşezaţi-l la rece. Separaţi ouăle. Bateţi untul bine. Adăugaţi gălbenuşurile, brânza, zahărul, zahărul vanilinat, esenţa de lămâie şi budinca de vanilie şi amestecaţi.
Bateţi albuşurile spumă şi încorporaţi-le în amestecul de mai sus. Intindeţi crema uniform peste aluat şi coaceţi prăjitura cea 1 oră. Lăsaţi-o 10 minute să se răcească în formă, apoi afară. Inainte de servire, presăraţi-o cu zahăr pudră.
Prajitura fina cu branza
Poftă bună!
Like