Iepure Fript cu Usturoi și Lămâie: o rețetă clasică, plină de arome. Carnea de iepure, cunoscută pentru textura sa fină și gustul delicat, este îmbogățită aici de pătrunderea aromelor de usturoi și lămâie, oferind un fel de mâncare rafinat și savuros, ideal pentru o cină specială sau un prânz festiv. Timp de preparare Pregătire: 20 […]
Prajitura fina cu mere
PrinteazaPrajitura fina cu mere din: unt, zahar pudra, zahar vanilat, ulei, mere, zahar vanilat cu scortisoara.
Ingrediente:
aluat
- 125 g unt
- 125 g zahăr pudră
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 4 linguri de ulei
umplutură:
- 750 g mere
- 1 pliculeţ zahăr vanilat cu scorţişoară
uns:
- peltea de mere, încălzită
Mod de preparare Prajitura fina cu mere:
Pregăteşti aluatul aşa: Baţi untul cu mixerul, la viteză mică, timp de 1 minut. Adaugi, pe rând, zahărul pudră, zahărul vaniiat, uleiul. Lucrezi în continuare cu mixerul, până obţii o compoziţie bine legată.
Adaugi cele 3 ouă, pe rând şi mixezi după fiecare. In făina, amestecată cu praful de copt, adaugi doar 1 lingură de unt, apoi adaugi şi laptele.
Aluatul astfel pregătit, îl torni într-o tavă unsă, netezind-o cu un cuţit. Cureţi merele de coajă şi le tai pe fiecare în patru.
Scoţi interiorul şi crestezi pe margine fiecare felie. Aranjezi apoi, în mod uniform, toate feliile cu partea crestată în aceeaşi direcţie. Introduci tava în cuptor, pentru circa 40-50 de minute, lai 70 de grade Celsius.
Imediat ce s-a copt, scoţi prăjitura din cuptor, o ungi pe partea încălzită şi presari zahăr vanilat cu scorţişoară.
Tai prăjitura când e rece.
Prajitura fina cu mere
Pofta buna!
Iepure Fript cu Usturoi și Lămâie