Prajitura fina cu miez de nuca
PrinteazaPrajitura fina cu miez de nuca din: miez de nuca, oua, sare, zahar, pesmet, praf de copt, rom, mascarpone, branza de vaci, cafea, zahar vanilat.
- 100 g miez de nuca
- 3 oua
- 1 priza de sare
- 210 g zahar
- 50 g pesmet
- 1/2 plic praf de copt
- 100 ml rom
- 250 g mascarpone
- 300 g branza de vaci
- 50 ml cafea tare
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Toci nucile mărunt. Separi ouă-le. Omogenizezi gălbenuşurile cu un praf de sare şi’ cu 75 g zahăr, până capătă un aspect frumos.
Amesteci pesmetul, praful de copt şi nucile tocate şi le adaugi în cremă.
Torni şi romul, iar la final pui albuşurile bătute spumă cu 75 g de zahăr, încorporezi cu grijă bezeaua şi răstorni compoziţia într-o tavă pătrată, mai mică însă decât cea normală de tort (de circa 22 cm x 22 cm), pe care ai uns-o înainte cu grăsime şi ai presărat făină.
Coci blatul 20-25 de minute la foc mediu (175 grade Celsius). Laşi să se răcească în tavă cam un sfert de oră, apoi scoţi cu grijă blatul şi-l dai deoparte.
Când e complet rece, îl tai pe orizontală, o dată. Poţi folosi cuţitul zimţat de pâine.
Crema o faci amestecând cele două feluri de brânză cu cafeaua, zahărul vanilat şi 60 g zahăr, ajutându-te de un tel în formă de pară.
Aşezi peste una dintre foi toată crema, pui cealaltă foaie, acoperi prăjitura cu folie de aluminiu şi o dai la rece pentru circa 2 ore, după care o tai în porţii şi presari zahăr pudră deasupra.
Prajitura fina cu miez de nuca
Pofta buna!