Prajitura cu firimituri si cirese din: unt ou, lapte, zahar, sare, praf de copt, faina, cirese.
Ingrediente:
100 g unt
1 ou
2 linguri lapte
3 linguri zahăr
1 praf de sare
1 linguriţă praf de copt
250 g făină
2 linguri făină
300 g cireşe
Mod de preparare:
Mixezi untul la temperatura camerei cu oul, zahărul şi cu laptele. încorporezi praful de copt, sarea şi la final făina, în ploaie.
Dai deoparte un sfert din aluat, rpai adaugi în el 1-2 linguri de făină pentru a se întări, după care îl laşi să se usuce.
Restul de aluat îl înfăşori într-o folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. între timp, speli cireşele, le îndepărtezi codiţele şi sâmburii şi le laşi la scurs.
Scoţi aluatul din frigider, îl întinzi şi-l pui într-o tavă cu hârtie de copt. Pui cireşele, iar pe deasupra presari aluatul sfărâmat în mână.
Dai tava la cuptor până se rumeneşte frumos prăjitura.
Prajitura cu nuci si scortisoara din: smantana, ulei, apa, oua, esenta de migdale, pudra de proteina, gluten de grau, bicarbonat de grau, praf de copt, scortisoara, indulcitor, nuci. Ingrediente: 120ml smantana 60ml ulei 60ml apa 3 oua 2 lingurite esenta de migdale 150gr pudra de proteina cu aroma de vanilie 30gr faina de ovaz […]
Prăjitură cu mere și scorțișoară din: mere, scortisoara, faina, zahar, unt, oua, praf de copt, sare. Această prăjitură cu mere și scorțișoară este ușor de preparat și are un gust minunat. Combinația dulce a merelor, aromei de scorțișoară și consistenței pufoase a aluatului o face potrivită pentru a fi savurată în orice moment al zilei. […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.