Prajitura cu fistic si jeleu de capsuni
PrinteazaPrajitura cu fistic si jeleu de capsuni din: ouă, zahăr, zahăr vanilat, făină, cacao, praf de copt, lapte, budincă de vanilie, unt, căpşune, gelatină, fistic.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 120 g făină
- 20 g cacao
- 1/2 pliculeţ cu praf de copt
Pentru crema:
- 300 ml lapte
- 80 g zahăr
- 1 plic cu budincă de vanilie
- 250 g unt
Pentru decor:
- 250 g căpşune
- 1 pliculeţ cu gelatină
- 50 g fistic
Mod de preparare:
Freacă ouăle cu zahărul şi vanilia până ce obţii o cremă fină. Adaugă treptat făina cernută cu praful de copt şi cacaua.
Toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace un sfert de oră la 180°C.
După ce se răceşte, îndepărtează hârtia şi taie blatul pe jumătate, înfierbântă laptele cu zahărul şi adaugă praful de budincă de vanilie.
Amestecă, iar după ce se răcoreşte, încorporează crema de budincă în untul frecat, întinde jumătate din cremă pe primul blat, acoperă cu a doua foaie şi restul de cremă.
Aşază deasupra căpşunele tăiate în bucăţi, toarnă gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi presară fisticul zdrobit.
Dă la rece şi porţionează prăjitura chiar înainte de servire.
Prajitura cu fistic si jeleu de capsuni
Pofta buna!