Prajitura cu fistic si jeleu de capsuni

Printeaza

Prajitura cu fistic si jeleu de capsuni din: ouă, zahăr, zahăr vanilat, făină, cacao, praf de copt, lapte, budincă de vanilie, unt, căpşune, gelatină, fistic.

Prajitura_cu_fistic_si_jeleu_de_capsuni

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • 120 g făină
  • 20 g cacao
  • 1/2 pliculeţ cu praf de copt

Pentru crema:

  • 300 ml lapte
  • 80 g zahăr
  • 1 plic cu budincă de vanilie
  • 250 g unt

Pentru decor:

  • 250 g căpşune
  • 1 pliculeţ cu gelatină
  • 50 g fistic

Mod de preparare:

Freacă ouăle cu zahărul şi vanilia până ce obţii o cremă fină. Adaugă treptat făina cernută cu praful de copt şi cacaua.

Toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace un sfert de oră la 180°C.

După ce se răceşte, îndepărtează hârtia şi taie blatul pe jumătate, înfierbântă laptele cu zahărul şi adaugă praful de budincă de vanilie.

Amestecă, iar după ce se răcoreşte, încorporează crema de budincă în untul frecat, întinde jumătate din cremă pe primul blat, acoperă cu a doua foaie şi restul de cremă.

Aşază deasupra căpşunele tăiate în bucăţi, toarnă gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi presară fisticul zdrobit.

Dă la rece şi porţionează prăjitura chiar înainte de servire.

Prajitura cu fistic si jeleu de capsuni

Prajitura_cu_fistic_si_jeleu_de_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.