Prajitura cu ceai verde din: unt, zahar, migdale, galbenusuri de ou, crema de tartar, esenta de migdale, faina, praf de copt, ceai verde si miere. Ingrediente ½ cana unt, la temperatura camerei ¾ cana zahar ¾ cana migdale 3 galbenusuri de ou 3 albusuri de ou ½ lingurita crema de tartar (bicarbonat combinat cu suc de […]
Prajitura Flori de mai
PrinteazaPrajitura Flori de mai din: oua, zahar, budinca, faina, lamaie, apa, lapte, zahar vanilinat, faina, oua, ciocolata alba, ulei.
Blat:
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 2 plicuri budincă de zmeură sau căpşuni
- 4 linguri făină
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 6 linguri apă rece
Cremă şi glazură:
- 500 ml lapte
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 4 ouă
- 175 g zahăr
- 80 g făină
- 150 g ciocolată albă
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Blat: se bat albuşurile spumă, adăugând pe rând 3 linguri de apă rece. Se freacă gălbenuşurile cu zahăr, adăugând pe rând 3 linguri de apă rece, apoi praful de budincă, coaja de lămâie, făina şi la final albuşurile spumă. Se coace 15-20 min.
Cremă: în laptele clocotit se adaugă vanilie; se acoperă 15 min. Se freacă ouăle cu zahărul şi făina şi se înglobează laptele fierbinte, în fir subţire.
Se pune vasul pe aburi, până se face ca o smântână groasă.
Se taie blatul pe 2 niveluri şi se decupează flori cu o formă de fursecuri. Se umplu cu cremă şpriţată şi se glazurează cu ciocolată topită în ulei.
Pofta buna!
Prajitura fina in doua straturi
Prajitura fina in doua straturi din: ciocolata, zahar, lichior, unt, frisca, oua, gelatina, fructe. Ingrediente: Pentru baza: 200 g ciocolata neagra 1 lingura lichior Amaretto 70 g zahăr 2 ouă 75 g unt 400 ml frişca lichidă un plic gelatina Pentru stratul de deasupra: 200 g ciocolată cu lapte 75 g unt 400 ml frişca […]
Prajitura aromata cu capsuni
Prajitura aromata cu capsuni din: faina, unt, oua, zahar, praf de copt, capsuni. Ingrediente: 500 g căpşune 300 g făină 200 g unt moale 4 ouă 200 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat un plic praf de copt un praf sare Mod de preparare: Untul se mixează cu cele două tipuri de zahăr şi sarea. […]