Prajitura cu foi, crema si piscoturi

Printeaza

Prajitura cu foi, crema si piscoturi din: oua, faina, nes, miere, unt, zahar, bicarbonat, lapte, gris, esenţă de vanilie, unt, piscoturi, cafea sau nes, zahăr pudră cu aromă de vanilie.

 

Ingredinete:

  • 4 oua
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri nes
  • 4 linguri miere
  • 100 g unt
  • 700 g făină
  • 2 linguriţe bicarbonat

Pentru umplutură:

  • 1 l lapte
  • 300 g zahăr
  • 5 linguri făină
  • 4 linguri gris
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • 400 g unt
  • 300 g pişcoturi
  • 150 ml cafea sau nes
  • 50 g zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi ouăle cu zahărul, nesul şi mierea, într-un vas aşezat pe baie de abur. Iei vasul de pe foc şi, când crema s-a răcit, adaugi untul şi făina amestecată cu bicarbona­tul.

Frămânţi şi împărţi aluatul în două bucăţi egale, din care vei întinde dreptunghiuri cât tava (25×35 cm), pentru două foi.

Coci pe rând cele două foi în cupto­rul preîncălzit, pe dosul tăvii presărate cu făină, câte 10 minute fiecare, până se îngălbenesc uşor pe margini.

Le desprinzi delicat, cu lama cuţitului şi le laşi să se răcească.  Pentru cremă, mixezi zahărul, făina şi grişul şi torni treptat laptele rece, amestecând uşor.

Le fierbi la foc mic, amestecând încontinuu până când se îngroaşă crema. Iei vasul de pe foc şi, după ce ctţma s-a mai răcit, o încorpo­rezi lingură cu lingură în untul frecat spumă împreună cu esenţa de vanilie.

Pentru asamblare, aşezi prima foaie pe un blat de lemn, întinzi jumătate din cremă, apoi pişcoturile înmuiate în cafea sau nes.

Aşezi pişcoturile în şiruri paralele, cu dis­tanţă între ele (eu le-am aşezat în 6 şiruri). Le acoperi cu restul de cremă şi cu foaia rămasă, pe care o presezi uşor. Păstrezi prăjitura în frigider cel puţin 2 ore.

Când o tai în bucăţi, ai grijă ca la fiecare porţie să cuprinzi două pişcoturi. Presari bucăţile cu zahăr cu aromă de vanilie.

 

Prajitura cu foi, crema si piscoturi

Prajitura_cu_foi_crema_si_piscoturi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.