Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme
PrinteazaPrăjitură cu 3 foi şi 2 creme din:apa minerala, zahar, ulei, amoniu, sare fina, lapte, faina, unt, cacao.
- 13 linguri apă minerală
- 13 linguri zahăr
- 13 linguri ulei
- 1,5 plic de amoniu pentru prăjituri
- 1 vârf de cuţit de sare fină
Pentru crema albă ai nevoie de:
- 1 cană lapte
- 4 linguri făină
- 1 lingură unt
- 1 ou
- un praf de sare
Pentru crema cacao ai nevoie de:
- 1 cană lapte
- 4 linguri făină
- 1 lingură unt
- 1 ou
- un vârf de cuţit de sare
- 2 linguri de cacao
Mod de preparare foi:
Amesteci foarte bine toate ingredientele şi faci un aluat pe care îl împărţi în 3 foi.
Le coci câte 10 minute, pe dosul tăvii de la aragaz.
Mod de preparare creme:
Fierbi compoziţiile separat, pe foc mic, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn până ce se leagă ca o smântână mai groasă şi fană cocoloaşe.
Evident, vei pune la fiert numai lapte cu făină.
Oul şi untul le vei pune numai după ce s-a răcorit crema. In caz contrar, aceasta se va tăia precum maioneza.
Mod de preparare:
O foaie jos, cremă, o foaie, cremă, o foaie deasupra, o dai câteve ore la rece, apoi o tai şi o pudrezi cu zahăr.
Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme
Pofta buna!