Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme

Printeaza

Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme din:apa minerala, zahar, ulei, amoniu, sare fina, lapte, faina, unt, cacao.

 

Ingrediente:Prajitura cu 3 foi si 2 creme

  • 13 linguri apă minerală
  • 13 linguri zahăr
  • 13 linguri ulei
  • 1,5 plic de amo­niu pentru prăjituri
  • 1 vârf de cuţit de sare fină

Pentru crema albă ai nevoie de:

  • 1 cană lapte
  • 4 linguri făină
  • 1 lingură unt
  • 1 ou
  • un praf de sare

Pentru crema cacao ai nevoie de:

  • 1 cană lapte
  • 4 linguri făină
  • 1 lingură unt
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 2 linguri de cacao

Mod de preparare foi:

Amesteci foarte bine toate ingredientele şi faci un aluat pe care îl împărţi în 3 foi.

Le coci câte 10 minute, pe dosul tăvii de la aragaz.

Mod de preparare creme:

Fierbi compoziţiile separat, pe foc mic, amestecând încontinuu cu o lingură de lemn până ce se leagă ca o smântână mai groasă şi fană cocoloaşe.

Evident, vei pune la fiert numai lapte cu făină.

Oul şi untul le vei pune numai după ce s-a răcorit crema. In caz contrar, aceasta se va tăia precum maioneza.

 

Mod de preparare:

O foaie jos, cremă, o foaie, cremă, o foaie deasupra, o dai câteve ore la rece, apoi o tai şi o pudrezi cu zahăr.

Prăjitură cu 3 foi şi 2 creme

Prajitura cu 3 foi si 2 creme

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.