Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

Printeaza

Prajitura cu foi dospite, gem si rahat din: faina, margarina, lapte, oua, smantana, ulei, drojdie, nuca, rahat colorat, gem, zahar pudra.

Poate te intereseaza si Prajitura cu foi si budinca de capsuni

Ingrediente foi:Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

  • 600 g făină
  • 200 g margarină
  • 4 linguri lapte
  • 4 ouă
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri ulei
  • drojdie cât o nucă

Ingrediente umplutură:

  • 100 g nucă măcinată
  • 500 g rahat colorat
  • 200 g zahăr
  • 1 borcan gem ( 400 g)
  • 2 linguri zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Din margarină, gălbenuşuri, lapte, ulei, smântână, drojdie şi făină ,frămânţi o cocă pe care o împărţi în patru bucăţi.

Pregăteşti apoi umpluturile: baţi albuşurile spumă cu 200 g zahăr şi le amesteci cu nucile măcinate, apoi tai rahatul bucăţele.

Din cele patru bucăţi de cocă întinzi patru foi. Intinzi apoi o foaie de aluat într-o tavă unsă cu unt, aşezi bucăţile de rahat, pui a doua foaie, gemul, a treia foaie, compoziţia de nucă şi a patra foaie.

Inţepi ultima foaie cu furculiţa şi dai prăjitura la cuptor pentru 40 de minute.

După ce s-a copt, o laşi să se răcească in tavă. apoi o tai bucăţi pe care le pudrezi zahăr.

Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

Prajitura_cu_foi_dospite_gem_si_rahat

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu nuca si rahat
  • prajitura cu rahat nuca si gem
  • prajitura cu rahat si nuca

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.