Prajitura cu foi dospite, gem si rahat
PrinteazaPrajitura cu foi dospite, gem si rahat din: faina, margarina, lapte, oua, smantana, ulei, drojdie, nuca, rahat colorat, gem, zahar pudra.
Poate te intereseaza si Prajitura cu foi si budinca de capsuni
- 600 g făină
- 200 g margarină
- 4 linguri lapte
- 4 ouă
- 4 linguri smântână
- 4 linguri ulei
- drojdie cât o nucă
Ingrediente umplutură:
- 100 g nucă măcinată
- 500 g rahat colorat
- 200 g zahăr
- 1 borcan gem ( 400 g)
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Din margarină, gălbenuşuri, lapte, ulei, smântână, drojdie şi făină ,frămânţi o cocă pe care o împărţi în patru bucăţi.
Pregăteşti apoi umpluturile: baţi albuşurile spumă cu 200 g zahăr şi le amesteci cu nucile măcinate, apoi tai rahatul bucăţele.
Din cele patru bucăţi de cocă întinzi patru foi. Intinzi apoi o foaie de aluat într-o tavă unsă cu unt, aşezi bucăţile de rahat, pui a doua foaie, gemul, a treia foaie, compoziţia de nucă şi a patra foaie.
Inţepi ultima foaie cu furculiţa şi dai prăjitura la cuptor pentru 40 de minute.
După ce s-a copt, o laşi să se răcească in tavă. apoi o tai bucăţi pe care le pudrezi zahăr.
Prajitura cu foi dospite, gem si rahat
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu nuca si rahat
- prajitura cu rahat nuca si gem
- prajitura cu rahat si nuca
Arata bine prajitura